1 Kasım 2013 Cuma

Girişimcilik Öyküleri ( Halit Özkan YÜKSEL / SİNGAPUR )


Çin’den Avrupa’ya, Türkiye’den Afrika’ya pek çok ürünü ihraç eden Halit Özkan Yüksel, Türkiye’den mal alıp başka ülkeler satmak istiyor. 

Yüksel Uzakdoğu’da gerçekleştirdiği çalışmalarını şöyle aktarıyor: “Firmamızı 2005 yılında kurduk. İşe Türk firmalarına danışmanlık, acentelik yaparak başladık. Uzun zaman Uzak Doğu’da yaşayan birisi olarak Malezya, Endonezya Çin bildiğim bir coğrafya idi. Kendi şirketimizi kurmadan önce de öğrencilik yıllarında başladığımız tercümanlık, danışmanlık hizmetlerini meslek olarak yürütmeye karar verdim.  Birçok sektörde acentelik, aracılık hizmetimiz oldu. Bu arada da bizim de kendi ürünümüz, markamız olmalı diyorduk son birkaç yıldır. Sonunda Avrupa’da özellikle çok kullanılan, tüketilen alüminyum folyo işine girdik. Şu anda Çin’de yaptırdığımız ürünleri Almanya, İsveç, Danimarka, Hollanda ve Belçika’ya satıyoruz. 1998 yılından bu yana Singapur’dayım. Daha önce yerel firmalarda çalıştım. Singapur’un bir geçiş limanı, ticaret merkezi olması, bilgi ağının çok iyi olması ticari bağlamda bir referans olması bizi burada kalmaya ve ticaret yapmaya sevketti.

Türkiye’den mal alıp başka ülkelere satmak istiyoruz. Bunda da Singapur’un uluslararası ticaret ağından çok faydalanıyoruz. Şu anda Türkiye’den Afrika’ya makarna ihraç etmeye başladık. Özellikle her şeyi dışardan ithal eden bir ülke olarak gıda ürünleri bir fırsat olabilir Türk firmaları için. Singapur’da üretim hemen hemen yok denecek kadar az. Su, meyve suyu, gıda ürünlerinin tamamı dışardan ithal ediliyor. Türk firmaları bu konuda Uzakdogu’ya açılabilirler.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder